Snickeriet2018-01-16T08:32:35+00:00

Snickeriet

Precis som köket är hjärtat i de flesta hushåll är snickeriet hjärtat i Falerum Kök. Här är det full aktivitet så gott som hela dagen.

I snickeriet skräddarsyr vi din beställning exakt som du vill ha den. Bit för bit tillverkar vi alla komponenter från grunden. Detta gör vi dels för att vi älskar själva hantverket, dels för att kunna garantera perfekt passform och högsta kvalitet i varje liten detalj. Av kvalitetsskäl väljer vi också stommar i trä och luckor och lådor i massiva träslag. Vanligtvis ask eller ek.

Sedan starten 1926 har det hänt mycket i vårt snickeri. Lokalen har byggts ut inte mindre än åtta gånger genom åren och flera äldre maskiner har ersatts med nya. Den speciella doften av genuint hantverk sitter däremot kvar, långt innanför väggarna.

Till skillnad mot tidigare bygger vi idag ett kök åt gången. Fram till för bara några år sedan tillverkade vi flera kök parallellt. Det nya arbetssättet sparar tid i tillverkningen och bidrar till ännu högre kvalitet i slutresultatet.

I samband med att vi bygger ditt kök är du självklart välkommen att när som helst besöka snickeriet för att följa tillverkningen på plats.