Vår historia2017-08-28T13:22:47+00:00

Vår historia

Familjeföretaget Falerum Kök grundades 1926 av Görans farfar Einar Meidler. På den tiden hette företaget Falerum Snickerifabrik och för huvudsysslorna svarade trappor och möbler. Rejäla bord, stolar och skåp i ek var länge en specialitet och i årtionden byggde Einar och hans anställda trapporna till Åtvidabergshus.

När köken kom in i bilden under 60-talets andra halva hade Einars son Gunno tagit över verksamheten. Samtidigt som intresset för kök fortsatte att växa på 70-talet sjönk emellertid efterfrågan på trappor och möbler. I början av 80-talet övergick därför verksamheten helt och hållet till att handla om kök och förvaring.

I augusti 1990 bytte företaget namn till Falerum Kök. Göran, som arbetat i företaget sedan 1973, tog över huvudansvaret vid millenniumskiftet.

Än idag snickrar Falerum Kök i den fabriksbyggnad där allt tog sin början 1926. Och även om inriktningen har förändrats genom åren så är det fortfarande samma kärlek till det genuina hantverket som driver familjeföretaget framåt.

Sedan flera år tillbaka arbetar även Görans söner Daniel och Joakim i företaget. Alltså finns goda möjligheter att en fjärde generation Meidler kommer leda Falerum Kök i framtiden.