Familjen Eskilson2018-01-15T14:46:24+00:00

Project Description

Ett kök för mer än bara mat

När familjen Eskilson skulle välja köksleverantör till sin nyköpta enplansvilla i Loftahammar fanns det aldrig några tvivel. Makarna Björn och Lotta driver ett familjeföretag i byggnadsbranschen och har genom åren anlitat Falerum Kök till flera olika projekt.

– För oss var Falerum Kök det enda alternativet, berättar Lotta. Eftersom vi upplevt deras gedigna hantverk på nära håll genom företaget var jag och Björn redan rörande överens om att de även skulle bygga vårt kök den dag det blev aktuellt. Deras genuina, familjära bemötande är sällsynt.

Genom fönstret i familjens nya kök kan Lotta se deras gamla hus, tvärs över gatan. Flytten som fullbordades i maj 2016 föregicks av en totalrenovering. Den trånga 70-talsstilen som tidigare präglat villan ersattes med raka, enkla linjer och spatiösa ytor. Idag har det stora köket en modern industriell framtoning, utan överskåp och med helkaklade väggar.

– Innan kontakten togs med Falerum Kök hade vi bildat oss en ganska bestämd uppfattning om hur vårt kök skulle se ut, förklarar Lotta. Var vitvarorna skulle stå, vilka beslag och skivor vi ville ha och så vidare. Utifrån vår ritning fick vi sedan flera goda råd från Jocke på Falerum Kök, vilka bland annat resulterade i att vi skuffade lite på diskmaskinen och den inbyggda micron.

”Husets hjärta”

– Vi kunde inte vara mer nöjda, säger Lotta. Varenda liten detalj blev precis så bra eller bättre än vi tänkt oss. Den upphöjda diskmaskinen är oerhört praktisk och självklart underlättar en extra kyl och en extra diskmaskin i köksön också.

Nu är köket mer än bara mat hemma hos familjen Eskilson.

– I planeringsstadiet var vi noga med att renoveringen skulle befästa kökets ställning som central samlingsplats i hemmet. Det har den verkligen gjort och nu spenderar vi åskilliga timmar där varje dag. För oss är köket husets hjärta, avrundar Lotta.

FAKTA
FAMILJEN Eskilson
BOSTAD Enplansvilla
ORT Loftahammar
ANTAL RUM 5 st
BOYTA 280 kvm
HÄR BOR Lotta, Björn, en hund och fyra katter. Barnen Fanny och John är utflyttade.