Familjen Falkenberg2018-02-15T11:32:08+00:00

Project Description

Modernt kök med groventré i lantlig stil

I herrgården på Odensfors gård strax väster om Linköping bor familjen Falkenberg. Fastigheten bär anor från 1500-talet och har av förklarliga skäl sett flera uppfräschningar genom åren, både i närtid och dåtid. Senast i raden av nyheter är ett kvalitetskök med groventré från Falerum Kök.

Under en noggrann urvalsprocess var Carl och Mette i kontakt med flera olika köksleverantörer. Det som i slutändan tippade över till Falerum Köks fördel var den lokala närheten, helhetsansvaret och förmågan att specialanpassa varje vinkel och millimeter.

– Falerum Kök vågar säga ifrån också, berättar Carl. De sa ”det där funkar inte, gör så här istället”. Vi fick genomgående bra och ärlig rådgivning baserad på kunskap och erfarenhet.

På ytan påminner den lantliga stilen i dova kulörer om familjens förra kök. Däremot rymmer det nya köket desto fler speciallösningar, däribland två inbyggda ugnar och betydligt fler lådor än tidigare. Dessutom fastnade Carl och Mette för idén om en mindre inbyggd bokhylla att ställa receptböckerna i.

– Framför allt är köket mer funktionellt och behagligt idag, berättar Carl. Det är oömma trä- och stengolv i köket respektive groventrén, rejäla trästommar och hög kvalitet rakt igenom. Sopstationen öppnas enkelt genom ett litet knack med knäet och svårtillgängliga skåp och skafferier har ersatts med smidiga lådor. I den nya groventrén, som går i samma stil som köket, har vi dessutom fått ännu fler förvaringsmöjligheter.

Platsbyggd soffa och förvaring i groventrén

På familjens önskan byggde Falerum Kök även ett skåp, ett par garderober och en platsbyggd soffa med integrerade lådor i groventrén.

– Groventrén hänger ihop väldigt bra med resten och därför känns köket också större än vad det egentligen är. Vi använder vårt nya kök väldigt mycket och bjuder gärna in gäster på middagar. Alla i familjen är verkligen nöjda över resultatet.

FAKTA
FAMILJEN Falkenberg
BOSTAD Herrgård
ORT Vreta kloster
ANTAL RUM 20 st
BOYTA 550 kvm
HÄR BOR Carl, Mette och sonen Oscar. Barnen Johanna och Alexander är utflyttade.