Familjen Franzén2018-02-15T16:16:26+00:00

Project Description

Cissi och barnen Eddie-Bo och Oliver.

Specialbyggda lösningar i suterrängvilla med sjövy

Familjen Franzén står med ena foten i USA och andra foten i Sverige. Mesta tiden bor man i Detroit, men även om livet där borta är bra är hemma ändå bäst. Tankarna på att återvända har funnits länge och 2014 slog Cissi och Johan till på en sjönära villa söder om Linköping. Från vardagsrummet på andra sidan Atlanten har familjen nu bockat av tvättstuga, garderober och ett helt nytt kök.

Ibland räcker det med en släkting och en mobilkamera. När Cissi och Johan Franzén budade hem sin suterrängvilla i Brokind gjorde man det utan att gå på en enda visning. Via foton och filmer fastnade paret snabbt för potentialen i villan med den stora trädgården och utsikt över Järnlunden. Att det skulle krävas en omfattande renovering och ett helt nytt kök var familjen inställda på redan från början.

– Johan följde utbudet på Hemnet i flera år innan det här huset dök upp, berättar Cissi. Att allt inte var perfekt spelade mindre roll, vi ville ändå sätta vår egen touch. Jag hade en ganska bestämd uppfattning om hur köket skulle se ut och Jocke på Falerum Kök hjälpte oss med skisser och råd.

Inredning är ett av Cissis stora intressen. Till det nya köket har hon varit noga med att skapa en miljö för hela familjen att trivas i. Den personliga touchen tar sig uttryck i mixen mellan det moderna och industriella, i de grågröna tonerna och detaljerna, som köksfläkten i mässing och de specialbeställda beslagen från Buster & Punch. Bänkskivorna i vitt bryter av mot det grågröna och vitrinskåpet och den platsbyggda hyllan sätter stil på förvaringen.

Anpassade kökslösningar för stora sällskap

Villan är i tre våningsplan och vid köpet var dagens kök ett vardagsrum. Efter omfattande renoveringsarbete kan familjen nu njuta av riktig kvalitetstid i sitt 70 kvadratmeter stora kök.

– För oss är köket husets hjärta, säger Cissi. Vi gillar att ha gäster och vi gillar att laga mat. Därför var det viktigt att det nya köket skulle vara rymligt, trivsamt och funktionellt. Där har verkligen Falerum Kök lyckats. Alla i familjen får plats runt den stora köksön och när vi har många gäster är det bekvämt med en stor kökssoffa och dubbla diskmaskiner.

Garderober, tvättstuga och badrumskommoder

Valet av leverantör var givet från start för Cissi och Johan. Den lokala prägeln och förmågan att specialanpassa på plats uteslöt andra alternativ. Dessutom var det praktiskt att Falerum Kök även snickrar garderober, tvättstugor och badrumskommoder.

– Att vi skulle vända oss till Falerum Kök fanns det aldrig några tvivel om, berättar Cissi. Nu kan vi konstatera att alla fina vitsord var sanna. Processen har flutit på otroligt bra. Vi träffades en gång i uppstarten men därifrån har all kommunikation gått via telefon och mail. Allting har levererats i tid och utan problem.

Förutom att bygga ett nytt kök från grunden har Falerum Kök även levererat tvättstuga, badrumskommoder och en specialbyggd bänk till vardagsrummet.

– Vi är verkligen supernöjda, säger Cissi. Men än är vi inte riktigt i mål med hela huset. När tillbyggnaden med takterass står färdig är tanken att vi ska bygga en mindre köksbar däruppe. Då kommer vi självklart att ringa Falerum Kök igen.

FAKTA
FAMILJEN Franzén
BOSTAD Suterrängvilla
ORT Brokind
ANTAL RUM 8 st
BOYTA 250 kvm
HÄR BOR Cissi, Johan och barnen Eddie-Bo och Oliver