Familjen Lagerfelt2017-06-21T16:17:44+00:00

Project Description

Specialbyggt kök och högre takhöjd

I elva generationer har släkten Lagerfelt bott på Lagerlunda gård. Fastigheten stod färdig 1796 och idag är det Fredrik och Marie Lagerfelt som bor på gården tillsammans med sina tre barn. För några år sedan installerade Falerum Kök ett helt nytt kök åt familjen och passade samtidigt på att höja takhöjden från 2,40 till 4 meter.

– Vi valde Falerum Kök bland annat för att de var mycket flexibla när det kom till mått, berättar Fredrik. De kunde specialbygga vårt nya kök helt efter våra önskemål. Den slutgiltiga designen växte fram i dialog med Falerum Kök.

Stora förändringar – inte minst på höjden

Familjens förra kök, ett typiskt 50-talskök, harmonierade svagt med resten av huset. Därför lades stor kraft på design- och detaljarbete i utformningen av familjens nya kök. Resultatet blev ett ljust och betydligt rymligare kök. Det senare mycket tack vare att Falerum Kök även höjde taket, från 2,40 till cirka 4 meter i takhöjd.

– Köket är helt annorlunda nu, konstaterar Fredrik. Vad Falerum Kök gjorde var mycket mer än bara en vanlig renovering. De bidrog med många idéer som vi själva aldrig tänkt på. Bland annat tillverkade de en stor spiskåpa och en specialbyggd kökssoffa.

– Vi är mycket nöjda med Falerum Kök, säger Fredrik. Så nöjda att vi till och med har anlitat dem ytterligare en gång efter tillverkningen av vårt kök.

FAKTA
FAMILJEN Lagerfelt
BOSTAD Herrgård
ORT Lagerlunda
ANTAL RUM 18 st
BOYTA 1000 kvm
HÄR BOR Fredrik, Marie och barnen Adam, Malin och Charlotte