Familjen Petersson 2017-06-21T16:12:47+00:00

Project Description

”Som ett helt nytt hus”

I grannkvarteret till vackra Åtvids gamla kyrka lever Helena och Benny tillsammans med sina två katter. Huset de bor i är kulturmärkt och byggdes redan i slutet av 1800-talet, men så sent som under hösten 2016 fick insidan en märkbar uppsving. Ut åkte det gamla köket i furu och in kom ett nytt, specialbyggt och modernt kök i gråa toner och lantlig stil.

– Så här i efterhand känns det som att vi har fått ett helt nytt hus, trots att det bara var köket som renoverades, berättar Helena. Allting är så öppet och rent. Precis som vi drömt om.

Helena och Benny tycker själva att deras kök är förhållandevis litet och menar att detta gjorde det extra viktigt att nyttja varje kvadratmeter till fullo. Som lokal leverantör av specialanpassade kök blev Falerum Kök deras enda seriösa alternativ.

– Det var ett enkelt, och med facit i hand, bra val, säger Helena. Förutom att köket är skönt för ögat så är det också väldigt genomtänkt med flera speciallösningar. Vitrinskåpen i perfekt bredd, spottar på de rätta ställena och ett platsbyggt skafferi med mera. Dessutom är takhöjden genomgående fullt utnyttjad vilket ger oss mycket extrautrymme.

Helheten gör köket roligare att använda

Idag har köket seglat upp som den självklara samlingspunkten hemma hos familjen Petersson.

– Alla fiffiga lösningar och helheten som köket fått gör att vi hänger där mer nu, berättar Helena. Vi bakar oftare och känner större matlagningsglädje. Vi kunde inte vara mer nöjda. Med Falerum Köks kontrollmätningar, expertis och råd blev alla detaljer perfekta och det kändes tryggt hela vägen. Renoveringen passerade snabbt och smärtfritt.

FAKTA
FAMILJEN Petersson
BOSTAD Hus
ORT Åtvidaberg
ANTAL RUM 4 st
BOYTA 105 kvm
HÄR BOR Benny, Helena och två katter. Barnen Viktor och Malin är utflyttade.